Welcome to the MetaMod and Chameleon Support Forums.

Before posting, please check out the FAQs.

helpme

 

Need extra help with your Joomla site? Consider paid Joomla support by the developer of Chameleon and MetaMod.

 

Lots of Errors on Fresh Install

Re: Lots of Errors on Fresh Install

lol, thanks.  That is nice to know. wink

should I just delete the table and do a fresh install?  Or can I rename the table in phpMyAdmin?

Odublar
Junior Modder
ranks
useravatar
Offline
22 Posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

I did another install on top of the old one, and it is still not working. There's an error "Error building Admin Menus" which I want to investigate first. That may just be the start of where the install is getting screwed up. Once that gets fixed, things may improve.

Stephen Brandon
MetaMod / Chameleon developer
If you use MetaMod or Chameleon, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory: Chameleon | MetaMod

metamodguy
useravatar
Offline
3329 Posts
User info in posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

Okay, I need to return a movie to blockbuster.  Do you need me on standby at the present time?  Or can I walk down to the store?  It might take me 30-45 minutes.

Odublar
Junior Modder
ranks
useravatar
Offline
22 Posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

Just 1 thing - I saw on the web that there have been problems with other extensions having this issue, related to older versions of Joomla. I see in the update manager that there's a Joomla 1.7 update available for your site, even though it says it's already on Joomla 1.7.

How old is the version you have?

Do you mind if I do the upgrade for you?

Stephen Brandon
MetaMod / Chameleon developer
If you use MetaMod or Chameleon, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory: Chameleon | MetaMod

metamodguy
useravatar
Offline
3329 Posts
User info in posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

I don't mind at all.  The version I have is a few weeks old.  I have been building this site solid for the past two weeks.

Throughout it though, I have seen a lot of admin menu building errors.

Odublar
Junior Modder
ranks
useravatar
Offline
22 Posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

Update didn't work anyway... "invalid update".

From this post, it seems possible that this error can occur with Joomla 1.6 (early versions) sites that have been upgraded.

Was your site upgraded from an early version of 1.6 to 1.7?

Stephen Brandon
MetaMod / Chameleon developer
If you use MetaMod or Chameleon, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory: Chameleon | MetaMod

metamodguy
useravatar
Offline
3329 Posts
User info in posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

btw, I have done quite a few modifications as far as templates and such.  I don't want any of the extensions updated but to get this one working.

Odublar
Junior Modder
ranks
useravatar
Offline
22 Posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

Nope.  It was a fresh install.  1.7.0 Stable 8mb.

Odublar
Junior Modder
ranks
useravatar
Offline
22 Posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

I am going to go to Blockbuster real quick.  I'll be back in an hour tops.

Odublar
Junior Modder
ranks
useravatar
Offline
22 Posts
Administrator has disabled public posting

Re: Lots of Errors on Fresh Install

Weird.

Ok, I'm finding lots more reports of other extensions with this problem.

Here's a possibility for fixing it:

- in phpmyadmin, look for the [prefix]_menu table
- look for the entries in it: COM_CHAMELEON, COM_CHAMELEON_RULES, COM_CHAMELEON_CONFIGURATION
- look at the "component_id" column. What's the value in that? Is it 0, or a high integer?

The suggestion is that it sometimes gets set to 0. So you need to replace it with the proper value which you can find in the [prefix]_extensions table.

That is, there's an entry in [prefix]_extensions for "chameleon", type "component". The "id" of that entry is the entry you need for the "component_id" entry for COM_CHAMELEON, COM_CHAMELEON_RULES, COM_CHAMELEON_CONFIGURATION in the [prefix]_menu table.

After fixing this, the suggestion is that you can then install the component normally and it should work... hopefully!

Stephen Brandon
MetaMod / Chameleon developer
If you use MetaMod or Chameleon, please post a rating and a review at the Joomla! Extensions Directory: Chameleon | MetaMod

metamodguy
useravatar
Offline
3329 Posts
User info in posts
Administrator has disabled public posting

Board Info

Board Stats:
 
Total Topics:
1690
Total Polls:
6
Total Posts:
5939
Dormant:
User Info:
 
Total Users:
7114
Newest User:
morgan5684
Members Online:
0
Guests Online:
57

Online: 
There are no members online

Forum Legend:

 Topic
 New
 Locked
 Sticky
 Active
 New/Active
 New/Locked
 New Sticky
 Locked/Active
 Active/Sticky
 Sticky/Locked
 Sticky/Active/Locked